S třetí beta verzí iOS 18.1 Apple představil nové funkce Apple Intelligence pro upozornění. Možnost zobrazit souhrn oznámení, která byla dříve dostupná pro aplikace Mail a Zprávy, nyní funguje se všemi vašimi aplikacemi.



Po aktualizaci na nejnovější beta verzi je k dispozici postup nastavení Apple Intelligence, který projde některými novými funkcemi a zahrnuje také nastavení pro souhrn oznámení. Během nastavování se můžete rozhodnout shrnout všechny náhledy oznámení nebo si vybrat, které aplikace by měly funkci používat. Po nastavení lze tyto předvolby změnit v sekci Souhrnné náhledy v aplikaci Nastavení v části Oznámení. Souhrn oznámení umožňuje zobrazovat klíčové detaily ze skupin oznámení z aplikace, díky čemuž jsou stručnější, takže můžete na první pohled vidět, co je důležité.

Z aplikace Nastavení:

  • Shrňte obsah v přímých zprávách a skupinách oznámení, aby byly stručnější a snáze čitelné. Přesnost souhrnu se může lišit v závislosti na obsahu.
  • Existují jednotlivé přepínače pro povolení nebo zakázání souhrnu na základě jednotlivých aplikací a lze ji také zcela zakázat pro ty, kteří tuto funkci nechtějí používat.
  • Na uzamčené obrazovce uvidíte souhrny oznámení a je to funkce, která se dobře hodí k novému režimu soustředění.

Stejně jako u jiných funkcí Apple Intelligence vyžaduje souhrn oznámení zařízení, které je kompatibilní s Apple Intelligence, tedy iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max nebo iPad nebo Mac s čipem řady M.