Od vydání aktuálního modelu Apple TV uběhly téměř dva roky, takže se možná ptáte, kdy bude vydán nový model. V dnešním článku si shrneme, co vše víme a jaké nové funkce by mohla obsahovat.



V lednu 2023 Mark Gurman z Bloombergu oznámil, že nová Apple TV by mola být vydána v první polovině roku 2024: „Kromě budoucích monitorů a nových reproduktorů Apple pracuje na nové Apple TV. Nová verze bude vydána v první polovině příštího roku s rychlejším čipem.“ V první polovině roku 2024 však žádná nová Apple TV vydána nebyla a od té doby se o zařízení neobjevily žádné další zprávy. V současnosti tedy není jasné, kdy vyjde další Apple TV. Apple nedávno oznámil, že 9. září uspořádá keynote, ale mezi produkty, které se očekávají, patří nové iPhony, Apple Watch a AirPods, přičemž nová Apple TV se zatím neočekává.

V minulých letech byla Apple TV představena v těchto měsících:

  • Třetí generace Apple TV 4K: říjen 2022
  • Druhá generace Apple TV 4K: duben 2021
  • První generace Apple TV 4K: září 2017
  • Apple TV HD: září 2015
  • Apple TV třetí generace: březen 2012

Nová Apple TV bude mít rychlejší procesor než současný čip A15 Bionic a ještě nižší cenu. U příští Apple TV se nemluvilo o žádných zásadních změnách designu, ale Gurman řekl, že Apple zvažuje přidání vestavěné kamery do budoucího modelu. tvOS 17 přidal do Apple TV aplikaci FaceTime, která uživatelům umožňuje mít videohovory pomocí zadní kamery na připojeném iPhonu nebo iPadu. Pokud by Apple TV získala vestavěnou kameru, uživatelé by se již nemuseli spoléhat na externí zařízení pro videohovory.