Nejnovější verze Bluetooth byla vydána tento týden a obsahuje novou funkci, která by mohla být přínosem pro aplikaci Najít na všech zařízeních Apple. Bluetooth 6.0 představuje funkci „Channel Sounding“.



Organizace stojící za Bluetooth slibuje, že tato technologie nabídne přesnost na centimetr na značné vzdálenosti, což uživatelům usnadní a urychlí nalezení ztracených věcí. Apple již v aplikaci Najít nabízí funkci Přesné vyhledávání, která využívá technologii Ultra Wideband a pomáhá uživatelům určit konkrétní umístění vybraného příslušenství. Funkce je dostupná na iPhonu 11 a novějším a v současné době ji lze použít k nalezení AirTagu nebo nabíjecího pouzdra AirPods Pro druhé generace.

Apple by mohl využívat technologie Bluetooth 6.0 a Ultra Wideband společně ke zlepšení funkce Přesné vyhledávání. Bluetooth 6.0 také připravuje cestu pro funkci podobnou Přesnému vyhledávání pro zařízení, která nejsou vybavena čipy Ultra Wideband, jako je Apple TV Remote a zařízení vydaná jinými společnostmi. Není jasné, kdy budou vydána první zařízení s Bluetooth 6.0, ale vzhledem k tomu, že specifikace je teprve nyní k dispozici výrobcům hardwaru a vývojářům, první zařízení Apple budou vydána pravděpodobně až za rok.