Apple vydal AirTag v dubnu 2021 a od té doby nebyl vydán žádný nový model. V dnešním článku si povíme, kdy se očekává vydání druhé generace AirTagu, stejně jako potenciální nové funkce a změny.



Datum vydání

V dnešní zprávě, která nastiňuje jeho očekávání ohledně nadcházející keynote, Mark Gurman z Bloombergu stručně zmínil, že Apple vyvíjí nový AirTag, ale neočekává, že příslušenství bude vydáno dříve než v roce 2025. Žádné další podrobnosti o novém AirTagu ve zprávě neuvedl. V říjnu 2023 analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že sériová výroba AirTagu 2 byla odložena ze čtvrtého čtvrtletí roku 2024 až do roku 2025, ale neuvedl důvod pro změnu plánů. Kuo a Gurman se tak shodují, že nový AirTag bude vydán až příští rok.

Nové funkce

Gurman dříve uvedl, že nový AirTag bude obsahovat vylepšený čip s vylepšeným sledováním polohy. Pokud ano, AirTag by mohl být aktualizován druhou generací čipu Ultra Wideband, který debutoval v celé řadě iPhone 15 v loňském roce. Kuo věří, že nový AirTag bude mít nějakou integraci s Vision Pro, ale nesdělil žádné konkrétní podrobnosti. Zatím jsme neslyšeli nic o nějakých designových změnách.