Apple vydal RC verzi macOS 15 Sequoia, watchOS 11, tvOS 18, iOS 18 a iPadOS 18 pro vývojáře. Jako RC verze jsou obvykle označovány finální verze dostupné pro vývojáře těsně před vydáním softwaru pro veřejnost.



‌iOS 18‌ představuje nové ovládací centrum, které je přizpůsobitelné a vývojáři třetích stran mohou přidávat ovládací prvky pro své aplikace, přičemž ikony svítilny na uzamčené obrazovce a fotoaparátu lze vyměnit nebo odebrat. K dispozici je speciální aplikace Hesla pro přihlášení, přístupové klíče, hesla Wi-Fi a ověřovací kódy a k dispozici je možnost uzamknout a skrýt aplikace. Safari má funkci zvýraznění, která shrnuje články a zobrazuje klíčové informace na webových stránkách, rozhraní aplikace Fotky bylo přepracováno a k dispozici je spousta dalších změn a vylepšení. macOS Sequoia obsahuje ‌podporu pro funkci zrcadlení iPhonu, která vám umožňuje ovládat zamčený ‌iPhone‌ z vašeho Macu.

Můžete otevírat a používat aplikace pro ‌iPhone‌, pracovat s oznámeními a přetahovat soubory mezi ‌iPhonem‌ a Macem a naopak. K dispozici je také nová aplikace Hesla. ‌watchOS 11‌ představuje novou aplikaci Vitalita, která zobrazuje zdravotní metriky shromážděné během spánku, jako je srdeční frekvence a dechová frekvence, a poskytuje každodenní informace o zdraví, aby bylo možné sledovat, zda se něco změnilo. K dispozici je také funkce pro sledování intenzity tréninku a toho, jak to ovlivňuje tělo v průběhu času. Kroužky aktivity lze přizpůsobit pro každý den, a existuje možnost pozastavení na dny odpočinku nebo při nemoci, aniž byste ztratili sérii.

iOS 18 přidává do aplikace Apple TV funkci InSight a je schopna poskytovat v reálném čase informace o hercích, hudbě a další v seriálech a filmech Apple TV+. Funkce Zvýraznění dialogu byla vylepšena o strojové učení a počítačový zvuk, takže je schopna lépe zvýšit čistotu hlasu oproti hluku na pozadí a hudbě, navíc je nyní k dispozici na vestavěných televizních reproduktorech, AirPodech a dalších zařízeních Bluetooth. Titulky se nyní budou zobrazovat automaticky, například když je ztlumena hlasitost televizoru, je pořad nebo film přetočen zpět nebo když jazyk seriálu neodpovídá jazyku zařízení.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Sequoia:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumors.com