Po pondělní keynote sdílel Apple na svém webu PDF dokument se seznamem všech nových funkcí a změn přicházejících s iOS 18. Seznam obsahuje mnoho funkcí, které již byly oznámeny, včetně Apple Intelligence, přepracovanou aplikaci Fotky, několik vylepšení aplikace Zprávy, aplikace Hesla a další.



První funkce Apple Intelligence budou podle Applu dostupné až v iOS 18.1, který bude vydán v říjnu. Apple Intelligence vyžaduje iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max nebo jakýkoli model iPhone 16. Seznam také obsahuje některé menší funkce a změny, které byly dosud méně známé nebo neohlášené, jako například:

  • CarPlay nyní podporuje prostorový zvuk v kompatibilních vozidlech. Funguje s Apple Music a vybranými aplikacemi třetích stran.
  • Prostorový zvuk je nyní podporován také při použití AirPlay ke streamování zvuku do HomePodu a výběru zařízení kompatibilního s AirPlay od jiných výrobců.
  • Nyní můžete v aplikaci Domácnost přidávat a ovládat příslušenství Matter, aniž byste potřebovali domácí rozbočovač.
  • iOS 18 rozšiřuje funkci Live Voicemail do dalších jazyků a zemí, včetně angličtiny (Velká Británie, Austrálie, Indie, Irsko, Nový Zéland, Singapur, Jižní Afrika, Portoriko), španělštiny (USA, Mexiko, Španělsko, Portoriko), francouzštiny (Francie) , němčiny (Německo), japonštiny (Japonsko), mandarínštiny (Čína, Tchaj-wan, Macao), kantonštiny (Čína, Hong Kong, Macao) a portugalštiny (Brazílie).

Podobný seznam všech nových funkcí je k dispozici také pro iPadOS 18. Apple uvedl, že iOS 18 a iPadOS 18 budou vydány pro veřejnost v pondělí 16. září.