Apple sdílel svůj první „reálný příklad“ použití Image Playground, připravované funkce Apple Intelligence, která generuje kreslené ilustrace na základě textové výzvy. Snímek zřejmě pořídil viceprezident softwarového inženýrství společnosti Apple Craig Federighi pro svou manželku na počest nedávných narozenin jeho psa Baileyho.



Na obrázku je roztomilý pes v klobouku a usmívající se za narozeninovým dortem. Apple sdílel obrázek, který obsahuje vodoznak na všech obrázcích generovaných umělou inteligencí, které se objevují v jeho publikacích. Obrázky vytvořené pomocí Image Playground obsahují v souboru metadata EXIF, která také označují, že byl vytvořen pomocí AI, podobně jako obrázky upravené pomocí nového nástroje Apple Clean Up v aplikaci Fotky v iOS 18.1.

Apple popisuje Image Playground jako zábavnou funkci, která dokáže vytvořit originální obrázky během několika sekund přímo v aplikacích. Uživatelé mohou vytvořit zcela nový obrázek na základě popisu, navrhovaných konceptů nebo osoby ze své knihovny fotografií. Odtud mohou uživatelé upravit styl a provést změny tak, aby odpovídaly například vláknu zpráv, nástěnce Freeform nebo snímku v Keynote. Podle Marka Gurmana z Bloombergu Apple plánuje zpřístupnit funkci Image Playground pro generování obrázků a funkci Genmoji pro generování vlastních emoji v iOS 18.2, který bude pravděpodobně vydán v prosinci.