Apple tento týden představil řadu iPhone 16 s krásnými novými barvami, novým tlačítkem pro pořizování fotografií, většími bateriemi a podporou Apple Intelligence. Pravděpodobně jste již slyšeli o všech hlavních funkcích, ale k dispozici jsou také některé menší funkce, které jste možná nezaznamenali.



Rychlejší nabíjení

iPhone 16 a iPhone 16 Plus mají rychlejší nabíjení, a to jak s MagSafe, tak s USB-C. Můžete využít 25W nabíjení MagSafe a až 45W nabíjení s kabelem USB-C. To je mnohem rychlejší než předchozí modely, které dokázaly nabíjet pouze při výkonu až 15 W s MagSafe a až 30 W s USB-C.

Snížený minimální jas

Nejnovější iPhony nyní podporují mnohem nižší minimální jas, a to až 1 nit. Pokud jste se někdy pokoušeli snížit jas vašeho iPhone pozdě v noci a stále jste měli pocit, že je příliš jasný, iPhone 16 by měl tento problém vyřešit.

Makro fotografie

Přestože tato funkce byla původně představena s iPhonem 13 Pro již v roce 2021, možnost fotografovat v makro režimu nebyla na levnějším iPhonu až dosud možná. Důvodem je, že iPhone 16 má konečně novější ultra širokoúhlý fotoaparát, který uživatelům konečně umožňuje pořizovat makro snímky.

Rychlejší Wi-Fi

Celá řada iPhone 16 podporuje Wi-Fi 7, což uživatelům poskytuje vyšší rychlosti Wi-Fi. Za předpokladu, že máte rychlosti internetu a router schopný toho využít. Wi-Fi 7 podporuje rychlosti až 46 Gbps, což je více než pětkrát rychlejší než 9 Gbps Wi-Fi 6E. Wi-Fi 7 také funguje na 320 MHz kanálech a podporuje pásmo 6 GHz, což značně snižuje rušení a přetížení signálu.

Prostorové fotografie a videa

iPhone 16 nyní podporuje prostorové fotografie a prostorová videa pro Apple Vision Pro. Nyní můžete pořizovat snímky s hloubkovými daty, díky čemuž vypadají působivěji při prohlížení na Vision Pro.