Nejnovější řada iPhone 16 obsahuje materiál Ceramic Shield druhé generace, který je podle Applu ještě tvrdší než předchozí generace. Společnost Allstate Protection Plans dnes zveřejnila výsledky svého každoročního testu, který nám dává nahlédnout do odolnosti nových iPhonů.



Allstate testoval iPhone 16 Pro Max, který je dosud největším iPhonem s úhlopříčkou 6,9 palců. Pomocí „DropBota“ k simulaci pádů z výšky šesti stop provedl Allstate několik testů. Při testu pádem zepředu dolů se displej ‌iPhone 16 Pro‌ Max rozbil a podél titanového rámu byly viditelné oděrky. Tento pád způsobil, že ‌iPhone 16 Pro‌ Max byl nepoužitelný, i když haptické odezvy byly stále cítit, takže jej bylo možné opravit. Při dalším pádovém testu se zadní sklo ‌iPhonu 16 Pro‌ Max po jednom pádu rozbilo a utrpělo poškození krytu fotoaparátu. Zůstal sice funkční, včetně fotoaparátu, ale kvůli rozbitému sklu s ním nebylo bezpečné manipulovat.

Žádné smartphony, které mají sklo, nevydržely tento typ testu, takže není divu, že ‌iPhone 16 Pro‌ Max nevydržel. Testy pádů všeho druhu se těžko používají k určení odolnosti v reálu, protože úhel pádu, výška a povrch, na který ‌iPhone‌ padá, se budou vždy lišit. Allstate přestal provádět testy voděodolnosti, protože ‌iPhony‌ nyní mají slušnou voděodolnost a modely ‌iPhone 16‌ nadále nabízejí stejnou odolnost proti vodě IP67 jako předchozí modely. Jiní YouTubeři také prováděli testy modelů ‌iPhone 16‌, podívat se na ně můžete níže.