Společnost Apple sdílela návody k opravám pro iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max. Příručky obsahují technické pokyny k výměně originálních dílů Apple v modelech ‌iPhone 16‌.



Apple říká, že informace jsou určeny pro „individuální techniky“, kteří mají znalosti, zkušenosti a nástroje, které jsou nezbytné k opravám elektronických zařízení. Apple má dokumenty podpory k nástrojům, které jsou nutné pro různé opravy, a přestože nástroje k modelům ‌iPhone 16‌ zatím nejsou k dispozici na webových stránkách Self Service Repair společnosti Apple, pravděpodobně budou brzy přidány.

Ve srovnání s předchozími modely se ‌iPhone 16‌ a ‌iPhone 16‌ Plus snadněji opravují. Apple používá nový proces vyjmutí baterie a kroky pro přístup k baterii za účelem její výměny jsou popsány v samostatném dokumentu podpory. Podle pokynů společnosti Apple lze na baterii ‌iPhone 16‌ připevnit 9voltovou baterii a svorky na 9voltovou baterii, aby se odstranilo lepidlo, které ji drží na místě. Pamatujte, že jednodušší proces vyjímání baterie je omezen na ‌iPhone 16‌ a ‌iPhone 16‌ Plus. Pro iPhone 16 Pro a Pro Max používá Apple standardní lepicí pásky.

Náklady na nástroje potřebné k opravě zařízení a náklady na originální součásti činí opravu svépomocí téměř stejně drahou jako je oprava v prodejně Apple nebo u autorizovaného poskytovatele servisních služeb, takže tyto příručky jsou skutečně zaměřeny spíše na nezávislé poskytovatele než na spotřebitele. Apple letos provedl další změny na modelech ‌iPhone 16‌, aby zlepšil opravitelnost, umožnil konfiguraci na zařízení pro kameru Face ID, umožnil opravu skeneru LiDAR a nabídl podporu pro výměnu modulů kamery TrueDepth mezi modely ‌iPhone 16‌ a ‌iPhone 16 Pro‌.