Říká se, že Apple pracuje na zařízení podobném iPadu, který bude sloužit jako domácí centrum pro ovládání vašich zařízení HomeKit a Matter. Posledních pár let vidíme o zařízení zprávy a nyní jsou k dispozici nové informace o jeho potenciálním designu.



Podle 9to5Mac má připravované zařízení pro inteligentní domácnost, interně nazývané „HomeAccessory“, čtvercový displej. Čtvercový displej by odlišil produkt od iPadu, který má více obdélníkový displej. Mark Gurman ze společnosti Bloomberg již dříve popsal inteligentní domácí centrum jako „iPad-like“ s funkcemi převzatými z „iPadu“, HomePodu a Apple TV, ale také popsal samostatný „HomePod“ s obrazovkou, který se zdá být jednodušší. 9to5Mac tvrdí, že není jasné, zda se čtvercový design dostane do konečného produktu, který, jak se zdá, má také vestavěnou kameru pro FaceTime.

Zařízení obsahuje kameru, která je schopna na dálku rozpoznat gesta rukou a dokáže rozlišit jednu osobu od druhé pro osobní požadavky. I když dokáže spouštět aplikace a přehrávat média jako ‌Apple TV‌, poslouží také jako AirPlay přijímač‌. Zdá se, že zařízení obsahuje variantu tvOS podobně jako ‌HomePod‌ a testovací verze je vybavena čipem A18, takže existuje možnost, že od vydání nemusí být příliš daleko. S čipem A18 nebo novějším by produkt Apple pro chytrou domácnost mohl používat funkce Apple Intelligence a podporoval by chytřejší Siri, kterou Apple plánuje představit v roce 2025.