Zatímco čínský regulační spis ukázal, že všechny modely iPhone 16 podporují rychlost nabíjení až 45 W, testy provedené od té doby ukázaly, že zařízení se ve skutečnosti nenabíjejí tak rychle. Stále však nabízejí vylepšení.



ChargerLAB minulý týden testoval iPhone 16 Pro Max s řadou nabíječek Apple a nabíječek třetích stran a zjistil, že zařízení dosáhlo maximální trvalé rychlosti nabíjení kolem 30 W. Webové stránky ukázaly, že iPhone 16 Pro Max dosahuje maximální rychlosti nabíjení 37 W se 140W napájecím adaptérem USB-C od Apple, ale není jasné, jak dlouho se zařízení touto rychlostí nabíjelo.

Celkově se zdá, že se jedná o zlepšení oproti hlášené 27W rychlosti nabíjení pro modely iPhone 15 Pro, ale je jasné, že modely iPhone 16 ve skutečnosti nedosahují výkonu 45W, o kterém se původně mluvilo. Společnost PhoneArena získala podobné výsledky s iPhonem 16. Ve své recenzi minulý týden uvedla, že zařízení dosáhlo maximální rychlosti nabíjení 38 W pouze tehdy, když bylo v extrémně velkém zatížení, jako je benchmarkové testování nebo hraní her. Web uvedl, že iPhone 16 dosáhl trvalé rychlosti nabíjení blížící se 20 W.