I když je iOS systém dobře chráněn v uzavřenosti systému a možností instalování aplikací z App Storu (pokud neinstalujete přes jailbreak, nebo rovnou od iTunes mimo App Store z internetu). iPhone a iPad uživatelé od iOS 8 až po iOS 10.2.1 mohou být lehce napadnutelní prostřednictvím posláním odkazu ve zprávě.



Přesně tento útok na někoho, koho nemáte příliš v lásce nebo si z něj chcete udělat pouze žert si nyní předvedeme.

  • Otevřete si Zprávy ve svém iPhonu
  • Vyberte příjemce, komu chcete útok poslat
  • Vložte do zprávy tento odkaz: http://vincedes3.com/save.html
  • Kliknout na tlačítko odeslat

Tento postup je pouze do tvrdého restartu iPhonu nebo iPadu, ale ani po něm nebude napadený moc rád, protože po restartu se bude chtít okamžitě podívat na Zprávy a vyzkoušet, zda vše funguje. Zde bude trošku překvapen, protože se mu zobrazí v aplikaci Zprávy doslova prázdno, že žádnou zprávu nikdy neměl. Stačí ukončit aplikaci (ne vyjet přes domovské tlačítko, ale ukončit aplikaci pomocí gesta posunutí směrem nahoru).

iMessage hack byl vytvořen Vincedes a jeho vývojáři chtěli ukázat možnou zranitelnost iOS systému.

Napsali jsme návod, který funguje to tvrdého restartu zařízení. Pokud chcete vyřadit dotyčného trvale, tak to můžete udělat, pouze trošku změnít postup celého úkonu, před odesláním odkazu ve zprávě. Tento postup však nechceme v redakci podporovat, proto si ho musíte dohledat na webu Vincedes3.com.

https://https://www.youtube.com/watch?v=MrKj1rFFV_Y

Zdroj: cultofmac.com