Jedna věc, ve které je Apple nesporný král je prostor lokalizace osobního asistenta. Podporuje 24 jazyků a přes 36 nářečí. Na rozdíl od asistenta Google, který pochopil jen pět jazyků a Alexa, která pochopila jen dva a to angličtinu a němčinu.



V současné době vede tento tým Alex Acero, který nastoupil do společnosti v roce 2013. Z hlediska naučení se nových jazyků Acero vysvětluje, že celý proces začíná tím, že prvně nechá skutečné lidi číst různé odstavce a seznamy slov.

Lidská řeč je zaznamenána a je přepsána jinými lidmi. Místo toho, aby Apple dělal nějaké složité pokusy řeči využívá „diktát“, který je v iOS dostupný na klávesnici stisknutím klávesy mikrofonu vedle mezerníku. To umožňuje Applu získat více vzorků řeči.

Nakonec umělá inteligence bude schopna odpovědět na obecné konverzační otázky jako je například „Siri, řekni mi vtip.“ bez nutnosti skriptování databáze.

Acero říká, že se Apple velmi zaměřuje na to, na co se už uživatelé v reálném světě zeptali a každé dva týdny aktualizuje databázi lidských odpovědí.

Zdroj: 9to5mac.com