ipad pro icon logoStejně jako dnes můžeme vidět nový produkt iPad Air se zaměřením na tenkost, hmotnost a výkon, se velmi pravděpodobně dočkáme už na podzim 2014 nového produktu a to 12″ tabletu iPad Pro, který by mohl vyjít jako hybridní alternativa pro MacBook Pro. Tento tablet by měl obsahovat OS X, aby to bylo opravdu hybridní zařízení, které je možné využít více než pouhé iOS zařízení s větším displejem.



Apple by měl opustit technologii Retina displejů a vrhnout se do 4K rozlišení, ale je i dost pravděpodobné, že by se mohla opakovat podobná situace jako v roce 2012, kdy byl vydán iPad 3. generace a o půl roku iPad 4. generace. Tedy, že by iPad Pro byl vydán nejprve s Retina displejem a poté až s rozlišením 4K.

Potom by se jednalo o opravdu velmi zajímavé zařízení, které by stálo za úvahu k zakoupení, ovšem velmi by také záleželo na ceně a výkonu oproti MacBooku Air 11″. Někteří analytici dokonce tvrdí, že by iPad Pro mohl plně nahradit MacBooky Air. Jak vše dopadne se možná dozvíme za pár měsíců. Situaci budeme samozřejmě i nadále pečlivě sledovat.

Zdroj: AppleInsider | International Business Times