safírové sklíčko sklo safír iconApple tlačí na továrnu GT Advanced v Arizoně, aby začala výroba safírových sklíček už v únoru 2014. Stále veřejně není jasné, na co tato továrna bude vyrábět nová safírová sklíčka, spekuluje se o hodinkách iWatch, nebo o telefonu iPhone chráněný celým displejem sklem ze safíru, ovšem to by se zřejmě velmi promítlo ve výsledné prodejní ceně iPhonu.



I tak se podařily získat nové informace a to i přesto, že Apple nepředložil ani žádné dokumenty o připravovaných produktech svým zaměstnancům. Zpráva mluví o potřebě safírového sklíčka pro velmi důležité využití k chystanému produktu. Nebude se tedy jednat o větší objednávku např. pro Touch ID k iPhonu 5s. Tim Cook v rozhovoru pro ABC News potvrdil výrobu součástek ze safíru v této nové továrně.

Únor 2014 by měl být „agresivním“ měsícem, jak byl označen zahraničním zdrojem. Je tedy pravděpodobné, že Apple chce začít vyrábět tento produkt s velkým předstihem, aby dokázal pokrýt poptávku trhu po uvedení produktu. O tom, zda bude produkt představen na podzim letošního roku, nebo už v létě se zatím stále jenom spekuluje. Safírové sklo má pro Apple velmi využitelné vlastnosti, není náchylné na poškrábání a má větší výdrž vůči poškození než aktuálně využívaný Gorilla Glass. Samotný Apple už vlastní patent na safírové sklo s technologií využítí pro solární panel telefonu iPhone.

safírové sklíčko sklo safír icon továrna

Zdroj: 9to5mac.com