os x 10.10 syrah icon logoS představením OS X 10.10 se ukáže, jakým směrem se chce Apple vydat. Je možné, že s touto verzí příjde přelomové sjednocení systémů iOS a OS X, podobně jako u Microsoftu, který byl v tomto vcelku neúspěšný.



Přineslo by to větší využítí iOS zařízení, ale na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že ovládání prstem a myší je dost odlišné a může být i celkem nepraktické, to můžeme dnes vidět u některých dotykových displejů při použití pro pokladní systém v restauracích (myslíme pokladny, které mají samostatný systém Windows). Microsoft se o toto pokoušel už u svého tabletu Surface. Je tedy otázkou, zda by toto úsilí nebylo pouze zbytečnou snahou, na druhou stranu sjednocení např. aplikací pro jednotný systém by přinesl rozsáhlé možnosti na iOS zařízení, hlavně na tabletech iPad.

Ať už bude systém OS X 10.10 jednotný nebo samostatný OS X pro Mac, bude se zřejmě jednat o velkou změnu designu směrem k iOS 7, tzn. plochý design jak můžete vidět na následujících konceptech. Systém by měl mít označení Syrah.

Zdroj: 9to5mac.com