ipad air iconApple přidal do iOS 7 novou bezpečnostní funkci, ta vyžaduje po obnově zařízení potvrzení identity pomocí Apple ID. Před několika týdny zemřela na rakovinu matka dvou synů Anthea Grand a v rámci dědictví zanechala těmto synům svůj iPad, ale bohužel heslo k Apple ID vědala pouze ona.



Josh a Patrick se iPad snažili odemknout a tím i odblokovat, ale nedařilo se jim to, až se obrátili na společnost Apple se žádostí o odblokování, protože iPad patřil jejich zesnulé matce. Apple však vyžadoval písemný souhlas majitele, což je v tomto případě zcela nemožné, proto si Apple vyžádal kopii úmrtního listu, závěť a dopis od právníka. Synové tyto materiály dodali společnosti, ale pak přišla od Applu další zpráva o tom, že potřebují soudní povolení. To už ale bylo pro oba syny moc, soudní povolení stojí cca 200 liber a to je skoro polovina ceny nového iPadu.

Jeden z bratrů se vyjádřil, že zcela změnil názor na společnost Apple a velmi nepříjemně ho překvapilo chování společnosti obzvláště, když ve svých reklamách prezentuje Apple zařízení jako jeden ze skvělých nástrojů pro rodinu k zaznamenání jejich zážitků atd.

ipad mini

Zdroj: independent.co.uk