iOS_7.1 icon logoiOS 7.1 přinesl velmi příjemné změny, ale ne všechny jsou vítány. Na fóru Applu se už rozjíždí stížnosti uživatelů. Jedním z prvních zmatků, které pozná každý uživatel je chaos s označením tlačítka na klávesnici psaní malými písmeny, Shift a CAPS LOCK.



iOS 7.1 mělo přinést vylepšení pro Touch ID, někteří majitelé telefonů iPhone 5s si stěžují na nefunkčnost Touch ID a to i při opakovaném znovu naskenování otisku prstu.

U iPhonu 4 a iPhonu 5 se objevilo blokování možnosti sdílení internetu a vytvoření tzv. WiFi Hotspotu. Tato chyba je způsobena „APN“, které si iPhone nedokáže zapamovat i přesto, že ho vyplníte ručně v Nastavení > Mobilní data > Mobilní datová síť. Přitom ihned jak spustíte jinou aplikaci se tato data ihned smažou, tuto chybu nedokáže samotný uživatel opravit např. restartováním, Apple bude muset vydat další aktualizaci. Tento problém se týká i MMS zpráv.

Dalším nezvykem je kulatý design ikon, nejde ani tak o vzhled jako o funkci, Uživatelé si stěžují na to, že se nemohou trefit na ikonu k ukončení hovoru, protože je příliš malá, dříve měla obdelníkový tvar zabírající 3x větší velikost než nyní.

Na druhou stranu iOS 7.1 nepřinesl pouze problémy, ale i velké zlepšení v plynulosti systému na iPhonu 4.

ios 7.1 klávesnice caps lock shift článek