Beats Audio logo icon dr. dreTo o čem se několik posledních týdnů stále spekulovalo se dnes oficiálně potvrdilo. Apple totiž vydal tiskovou zprávu, ve které uvádí, že byla provedena akvicize ve výši 3 miliard dolarů, v přepočtu tedy cca 60,4 miliardy korun.



Tim Cook si nových zaměstnanců velmi váží a řekl, že není jednoduché něco takového tajit a cílem tohoto odkupu je poskytnout vyšší úroveň poslechu hudby, stejně jako nejmodernější produkty. Celý nákup byl rozdělen do dvou částí, 2.600 milionů dolarů bylo vyplaceno ihned v hotovosti, 400 milionů bude vyplaceno později.

apple beats článek dr. dre

“Hudba je velmi důležitou součástí všech našich životů a má zvláštní místo v našich srdcích v Applu,” uvedl Tim Cook generální ředitel společnosti Apple. “To je důvod, proč chceme neustále investovat do hudby a spojuje tyto výjimečné týmy, díky kterým můžeme pokračovat ve vytváření nejmodernějších hudebních produktů a služeb na světě.”

“Hudba je velmi důležitou součástí DNA společnosti Apple a vždycky to tak bude,” uvedl Eddy Cue, Apple senior viceprezident internetového softwaru a služeb.“Přidáním Beats bude náš hudební lineup ještě lepší s bezplatným streamováním a s iTunes Radiem po celém světě a samozřejmě s možností kupovat hudbu z iTunes Store, tak jak to uživatelé milují již několik let”.

beatsimage

Zdroj: macrumors.com