soud applePoslední 3 dny se čekalo na konečný verdikt poroty soudního sporu vlečícího se již od 31. března 2014. Porota rozhodla, že Samsung musí zaplatit za porušování 3 patentů z původních pěti celkem 119,6 milionů dolarů, v přepočtu cca 2,3 miliardy korun. Naopak Apple musí zaplatit Samsungu 158.400$, v přepočtu cca 3,1 milionu korun a to za porušování jednoho patentu.



Původní plán Applu však byl vysoudit 2,2 miliardy dolarů, v přepočtu cca 43,5 miliardy korun. 2 zbývající porušované neuznané patenty jenž měl Samsung využívat pro svůj prospěch se týkaly vyhledávání v lokálním úložišti a internetu zároveň. Druhým neuznaným patentem byla synchronizace dat mezi zařízenimi přes cloudové služby, jako je tomu u Applu s iCloudem.

Applu se nevydařila vysoudit celá částka, byla prý nadhodnocena. Právníci společnosti Apple našli v rozsudku chybu v podobě nezapočítání pokuty za porušení patentů u zařízení Samsung Galaxy S2, je proto možné, že se porota sejde opět v pondělí pro přehodnocení verdiktu.

Tiskové vyjádření Applu: Opět bylo prokázáno, že Samsung záměrně ukradl myšlenky a okopíroval výrobky Applu. Apple bude i nadále bojovat, aby ochránil tvrdou práci svých zaměstnanců.

Apple Samsung článek

Zdroj: 9to5mac.com