att_apple_logo iconSpolečnost AT&T oznámila zavádění a Voice over LTE hovorů a to pravděpodobně hlavně kvůli integraci do telefonu iPhone 6 a iOS 8, ten má být vydán na podzim 2014. Spuštění této služby bude už 23. května 2014, s touto technologií se má zlepšit kvalita zvuku při hovoru, aktuálně jsou podporovány v oblastech 4G LTE sítí.



Tato síť byla nejprve využívána pouze jako datová síť, iPhone 5 byl totiž prvním Apple telefonem podporující tuto síť. Už za pár dní bude spuštěna služba pro Illinois, Indiana, Minnesota a Wisconsin, další státy budou přibývat v následujících měsích, pak budou následovat oblasti USA a až nakonec další země světa.

Nyní budou moci zákazníci využívat telefonní hovor a zároveň bude možnost prohlížení internetu přes mobilní internet, to bylo doposud nemožné, anténa zařízení se totiž zaměřovala pouze na hovory. AT&T uvedlo, že tato podpora bude nyní u Samsungu Galaxy S4 mini, je ale pravděpodobné, že HD hovory budou moci využívat i zákazníci Apple zařízení. Plnou podporu HD hovorů má přinést až iPhone 6 se systémem iOS 8.

iphone6-maketa

Zdroj: 9to5mac.com