Beats Audio logo icon dr. dreJak se nyní ukazuje podle deníku Bloomberg, společnosti Apple a Beats Electronics jsou provázány už mnoho let, mohl za to Steve Jobs a Jimmy Iovine. Obě společnosti mají nasazenou vysokou marži za své produkty a obě jsou zaměřeny pro lidi, co mají styl a ocení kvalitu.



V roce 2002 byl jedním z hlavních lidí, kteří vyvinuli iTunes právě Jimmy Iovine, ten Jobsovi také dal několik užitečných rad pro hudební odvětví, Steve si těchto rad velmi vážil a držel se jich po celou dobu. Jimmy Iovine se však o pár let později rozhodl založit společnost Beats, na oplátku zase Steve radil, jak vytvořit produkt, který se bude dobře prodávat a lidé po něm budou toužit. Jimmy má do dnešního dne na svém iPadu fotku se Stevem. Steve se mu snažil pomoct a tak v rámci přátelství propagoval sluchátka Beats na stránkách Applu.

Jimmy Iovine však řekl při vývoji iTunes ještě něco: „iTunes je skvělý nástroj pro stahování hudby, ale chtělo by to streamovací službu.“ Apple chtěl tento problém vyřešit tím, že představil iTunes Rádio, ale v té době nesplnilo očekávání vydavatelství. O pár let později však tuto teorii streamingu využil i Jimmy pro svoji Beats Music, ta už měla o několik let později úplně jiný nástup a dostala se značného ocenění v podobě aktivních předplatitelů za měsíční poplatek.

beats

Zdroj: 9to5mac.com