1 iPhone 6 PlusApple představil iPhone 6 a iPhone 6 Plus, nevydali jsme se pro něj do Berlína jako většina Čechů, ale přímo do nejhezčího Apple Storu v Londýně na Regent Street. Kde jsme měli možnost si vyzkoušet a osahat oba nové iPhony. Apple Store byl plný lidí a není se co divit, nové iPhony se předávají doslova z ruky do ruky, jako kdyby se jednalo o jakousi modlu.



12-Apple-Store

 

První z věcí, jež vás pravděpodobně napadne, vezmete-li iPhone do ruky je, že se snad, vzhledem k velikosti, nemůže jednat o Apple zařízení. iPhone 6 Plus s 5,5″ displejem je ve skutečnosti o dost větší, než by se mohlo z propagačních fotografiích zdát. Může tak působit doslova jako „pádlo“.

6-iPhone-6-Plus-porovnání

 

Pokud tedy nemáte opravdovou představu o jeho reálné velikosti, nabízíme možnosti vytisknout si vlastní iPhone 6 a iPhone 6 Plus ve velikosti 1:1. Více se dozvíte v článku zde.

Oba telefony, mimo svých větších rozměrů, na první dotek překvapí tloušťkou, v tomto případě spíše útlostí a hmotností. iPhone 6 má 6,9 mm na 129 gramů a iPhone 6 Plus 7,1mm na 176 gramů.

10 iPhone 6 Plus Londýn

Velkým nezvykem je také zap./vyp. tlačítko na boční straně, které je však, především pro praváky, velice dobře umístěné s ohledem k ovládání palcem. Tlačítka jsou tužší, proto se nemusíte bát mírně přitlačit.

Popravdě se v redakci zatím přikláníme k menšímu (4,7″) iPhone 6, protože iPhone 6 Plus (5,5″) je pro naše ruce opravdu velký. Větší verze je určena především pro vášnivé hráče her mužského pohlaví, menší pak elegantně zapadne do dlaní každé dámy, jak nám prozradil jeden z customerů během rozhovoru v Apple Storu.

5-iPhone-6-Plus-porovnání

 

Za redakci tak můžeme říct, že se nechystáme nahradit své iPady za tabletophony s 5,5″ displejem. Kromě toho bude větší verze snadnějším cílem pro zloděje, snadno ho chytne zloděj přímo z vaší ruky a rozběhne se s několika desítkami tisíc korun.

4-iPhone-6-Plus-porovnání

 

Vlastnoručním testováním iPhonů jsme jsme se zatím zaobírali pouze několik desítek minut, proto představume teprve naše první dojmy. Na druhou stranu, jste-li našimi pravidelnými čtenáři, tak toho o těchto novinkách již zajistí víte opravdu hodně a samotná recenze už částečně ztrácí význam.

7 iPhone 6 Londýn

Obava z nedostatečného výkonu v podobě čipů s 64bitovým dual-core procesorem Apple A8 s taktem 1,4 GHz pro každé jádro, pamětí 1 GB RAM a grafickým akcelerátorem PowerVR GX6650 je zbytečná. iOS 8 pracuje skvěle je svižný, plynulý bez jakéhokoliv sekání. Nemusíte si tak lámat hlavu ohledně výkonu, jaký Apple oproti konkurenci nabízí.

11 iPhone 6 Londýn

Hrany byly u nových iPhonů opět zakulaceny, tento detail zpříjemňuje oproti předchozím modelům držení, avšak nese s sebou také nevýhodou v podobě hliníkového povrchu, jež může být v případě vlhkých dlaních kluzký. Proto doporučujeme pořídit spolu s iPhonemem také silikonové pouzdro.

2 iPhone 6 Plus Londýn

Podle našeho názoru, mohly být plastové proužky na zadní straně iPhonu vyskytovat jemnější. Velikost proužků je u obou modelů téměř totožná. Proužky plní důležitou funkci – jsou pod nimi skryté antény. Nutno podotknout, že dle propagačních fotografií, působí proužky jakožto designově rušivější element, než ve skutečnosti jsou.

1 iPhone 6 Plus Londýn

Apple nechal nové iPhony zhubnout takovým způsobem, až z něj mírně vyčuhuje čočka objektivu. Nevýhodou tohoto detailu se může stát ovládání položeného telefonu na rovném povrchu.

Rozdíl při porovnání displejů mezi iPhonem 6 a iPhonem 6 Plus je do okamžiku, než detailněji zaměříte, prakticky nulový. Avšak výhodu v podobě ostřejšího obrazu má iPhonu 6 Plus, což je logickým následkem většího rozlišení a hustotou pixelů.

3 iPhone 6 Plus Londýn

Zapomeňte na ovládání iPhonu jednou rukou, u 4,7″ verze to ještě zvládnete, ale 5,5″ verze telefonu iPhone 6 Plus je zapotřebí použít obě ruce. Apple byl zesměšňován kvůli gestu posunující horní polovinu displeje do jeho spodní části. Pokud budete trvat na ovládání iPhone jednou rukou, jinou možnost než 2x jemné poklepání na Touch ID a využití této funkce nemáte.

8 iPhone 6 Londýn

Velkou výhodou pro větší model bud, kromě displeje s rozlišením 1920 × 1080 pixelů při hustotě 401ppi, i jeho velká baterie s kapacitou 2915 mAh, ta má zajistit den a půl v plného provozu. Další z výhod je optická stabilizace obrazu, která vás rozhodně příjemně překvapí kvalitou fotografií.

9 iPhone 6 Londýn

iPhone 6 obsahuje 4,7″ displej s rozlišením 1334 × 750 pixelů s hustotou 326 ppi, baterie má kapacitu 1810 mAh. Na rozdíl od iPhonu 6 Plus nemá optickou stabilizaci. Výkonnostně je přesto totožný s větším 5,5″ bratrem.Součástí balení jsou kromě samolepek, nabíječky, USB kabel, manžety a sluchátka Apple EarPods.

Za fotografie a první dojmy děkujeme naši krásné externí redaktorce Soni, která před pár měsíci žila v Paříži, nyní je ozdobou londýnských ulic.

13 iPhone 6 Plus Londýn