soud apple iconI přes odpor společnosti Apple, Dropbox, a dalších významných technologických společností, schválil Senát Spojených států amerických sdílení informací CISA (světově uznávaný certifikát v oblasti auditu, kontroly a bezpečnosti informačních systémů).



Nový návrh zákona v podstatě umožňuje společnostem sdílet soukromí spotřebitelů mezi sebou a vládními agenturami. Mnoho společností a soukromí poradci myslí, že CISA bude nakonec používán vládními agenturami, aby skryl své kontrolní mechanismy, které budou sloužit, aby špehovali spotřebitele a i nadále oponovat zákonu.

Zatímco Twitter, Wikipedie, Yelp a Reddit oponovali zákonu spolu s Apple, technologičtí giganti jako je Facebook, Google, Microsoft a Amazon chtějí, aby Senát zlepšil CISA a nepodporují jeho aktuální verzi. Apple dal v minulosti jasně najevo, že to nepodporuje a že soukromí jeho zákazníků je jeho největší prioritou.

„Nepodporujeme soušasný návrh CISA“ uvedl Apple v prohlášení. „Důvěra našich zákazníků pro nás znamená vše a my nevěříme ochraně, která by měla přijít na úkor jejich soukromí.“

Konečné rozhodnutí přijetí zákona stále zůstává na prezidentovi Obamovi v Bílém domě.

Tim Cook icon

Zdroj: iphonehacks.com