been choiceApple schválil aplikaci blokující reklamu v iOS 9 a to jak v prohlížeči Safari, tak i v aplikacích třetích stran. Reklamu z webových stránek dokáže odstranit stejně jako jiné aplikace na blokování reklam, ale reklamu z aplikací odfiltruje pomocí VPN.



VPN používají podniky pro šifrování citlivých informací, které se nesmí dostat mimo intranet. Na podobném principu funguje optimalizace webových stránek u prohlížeče Opera. Díky tomu jsou servery aplikace Been Choice odfiltrovat reklamu dřív než se dostane do zařízení.

Been Choice dokáže odfiltrovat reklamu z aplikací jako Facebook, Pinterest, Pandora, Yahoo, The New York Times dokonce i z aplikace Apple News.

Další zajímavostí aplikace je možnost začít na ní vydělávat a získat třeba poukaz na 20 dolarů přes PayPal. To je ale podmíněné tím, že si reklamu necháte zapnutou. Samozřejmě než takhle získáte nějaké peníze, určitě se hodně načekáte.

Ale Been Choice má i stinnou stránku a to, že může shromažďovat informace o vašem zařízení, operátorovi, síti, data o využívání aplikací a informace o vás. Dokonce může získávat data o vaší komunikaci a bankovních transakcích.

Je překvapivé, že Apple povolil tuto aplikaci, protože může znemožnit Applu vydělávat na své aplikaci Apple News. Samozřejmě ovlivní to hlavně vývojáře. Začínající vývojáři jednodušších her, které jsou zadarmo ale je v nich nějaký banner s reklamou viz Flappy Bird nezískají ani cent. Pokud se Been Choice stane populární, může to znamenat snížení počtu aplikací zdarma.

Been-Choice-iOS

Zdroj: iphonehacks.com