magic mouse iconUž v našem článku první rozbalení Apple Magic Mouse 2, jsme avizovali na jiné místo pro umístění Lightning konektoru. Při psaní článku jsme ještě netušili, že se server iMore bude zabývat tímto problémem hlouběji. Je to asi jedno z největších témat kolem Magic Mouse myši 2. generace.



Skvělé řešení s interní zabudovanou baterií, místo neustálého vyměňování tužkových baterií ocení určitě každý uživatel, ale je jak moc je vhodné umístění tohoto konektoru?

Apple mohl přesunout Lightning konektor na přední stranu myši, takže by se z ní stala teoreticky klasická drátová myš. Odpověď? Nemohl, protože by Apple musel zvýšit výšku samotné myši. Důvodem je vrchní prokliková část, která jednolitě dosedá se spodní. Proto je tedy nereálné, tam přidat ještě Lightning konektor.

Magic Mouse 2 mohl vypadat podobě, jako na obrázku níže, ale není přeci jen lepší oželet nabíjení Lightning kabelem jednou měsíčně za skvěle provedený design, který Apple dokázal vytvořil už u první generace této myši?

 

magic-mouse-2-mock-up-lightning-port