bing-logo-iconApple si už v minulosti pohrával s myšlenkou vlastního vyhledávače a ne jinak tomu je i tentokrát. Microsoft vlastnící vyhledávač Bing se už v minulosti oficiálně vyjádřil prostřednictvím Stephena Elopa – výkonného viceprezidenta obchodního oddělení, že až do 17. června 2015 bude Bing v provozu, ale mají s ním jiné plány.



Co chce dělat Microsoft dál? Usiluje o odkup vyhledávače Bing firmou Google. Otázkou zůstává, zda je Bing pro Google dostatečně ohrožující nebo zajímavý, aby musel být odkoupen velkým Googlem. Vyhledávač Bing je také v červených číslech už od roku 2012 a to na hodnotě moc nepřidává.

Apple má mnoho zákazniků, iOS a OS X zařízení po celém světě, kde může nastavit svůj výchozí prohlížeč. Určitě patenty, skripty a kódy pro vyhledávání vč. programátorů z týmu by se mohli skvěle hodit Applu pro vytvoření vlastního „iSearch“ vyhledávače.

Vše záleží na Microsoftu, Applu a Googlu, ale Bing vyhledávač je ve světě rozšříný, i když má velké konkurenty v podobě samotného Googlu, Yahoo!, a dalších.

static1.squarespace

Zdroj: pcmag.com