apple-touch-iconKaždý rok během prázdnin jsou Apple produkty na začátku seznamu přání mnoha spotřebitelů. Nyní analytická firma Flurry Insights sdílěla seznam trendů v této sezoně, který znovu ukazuje, že Apple zařízení byly mezi nejpopulárnějšími položkami v tomto roce.



 

Ze všech nových zařízení aktivovaných během vánočního týdne, Apple tvořil 49,1 procenta z nich. To je o 51,3 procent méně, něž za loňský rok. Zařízení Samsung tvořily 19,8 procenta nových aktivací, a to až z 17,7 procenta v roce 2014. Nejvíce kupované zařízení bylo Samsung Galaxy Grand Prime, Core Prime a S6.

Pokud jde o vývoj zařízení obecně, phablets viděl obrovský nárůst popularity v letošním roce. V roce 2014 phablets představovaly jen 13 procent vánočních aktivací. V letošním roce představovaly 27 procent aktivací, což představuje 2x větší nárůst prodeje. Malé telefony s velikostí obrazovky 3,5 palce nebo méně, tvořily jen 1 procento aktivací. Malé tablety, jako je iPad mini činily 9 procent aktivací. iPad Pro představoval méně než 1 procento aktivací zařízení.

Štědrý den byl také obrovským dnem pro stahování aplikací. Flurry uvedlo, že ve srovnání s průměrnou denní instalací za první tři týdny v prosinci, na Štědrý den došlo k nárůstu o 2,2% stahování.

christmascharts_one

christmascharts_three

Zdroj: 9to5mac.com