apple novinky logo icon applenovinky.czJaký byl Apple rok 2015, jste si mohli přečíst v našem minulém článku. Pojďme se však podívat na rok 2016. Co očekáváme? Jaké vymoženosti nám scházejí a čím nás může společnost s nakousnutým jablkem v logu překvapit? Pro každého z nás v redakci je jiný důležitý produkt, ale o to více zajímavé to bude čtení pro vás naše pravidelné čtenáře.



Izzy

Pravděpodobně můžeme očekávat OLED displej u iPhonů a možná i iPadů. Ty Apple použil první generace Apple Watch, ovšem cena těchto displejů je vyšší a proto není adaptace do těchto produktů tolik rychlá.

iPhone 7 by mohl konečně opustit fyzické „Home Button“ tlačítko a nahradit jej pouze dotykem s Touch ID. Touch ID vrstva na celém displeji, stejně jako 3D Touch u iPhonu 6s a 6s Plus. Takže bude stačit dotknout se displeje a telefon se automaticky odemkne. Podobná cesta dotyku, místo fyzického tlačítka by mohla potkat i ostatní mechanická tlačítka. Konečně bychom se mohli dočkat skutečné vodotěsnosti.

Odstranění 3,5mm jacku pro sluchátka není moc pravděpodobné, i když se před pár dny objevili určité informace o odstranění. Apple by tím začal více nabízet ruzná Bluetooth sluchátka a nebo speciální Lightning konektor pro možnost zapojení dalšího Lightning kabelu do něj a jedinou společnosti nabízející tato sluchátka by byla firma Beats, která patří rovněž pod Apple. V takovém případě by to dávalo smysl, uvidíme jak moc bude Apple odvážný.

Apple Watch 2 budou pravděpodobně představeny na červnové vývojářské konferenci WWDC 2016. Obsahovat by měly vodotěsnost i pro potápění a ne pouze voděodolnosti do sprchy. Větší velikostní rozdíly, protože 38mm a 42mm skutečně není moc velký rozdíl. Navíc pro lidi s mohutnější rukou jsou Apple Watch směšně malé a vypadají nepřirozeně. Nové zdravotní senzory jako měření okysličenosti krve, krevního tlaku a glukózu. Menší hmotnost a GPS pro využití k nalezení hodinek i přes službu „Najít iPhone“ např. na iCloud nebo v iOS zařízení.

iPod touch už nebude existovat, protože vše už dávno nahradil iPhone.

iPad bude mít podobné novinky jako iPhone, tzn. žádné fyzické tlačítko, ale displej s 3D Touch a Touch ID vrstvou vč. OLED technologie. Výdrž baterie bude klasicky zachovaná na stávajicích hodnotách daných hodin.

 

Olda

Osobně si myslím, že příští rok nebude pro Apple nijak revoluční, protože všechny velké novinky představil už letos. V roce 2016 se tedy Apple zaměří spíše na uprade svých stávajících výrobků – nový iPhone, iPad a možná i další generace Apple Watch, která bude spíše ale jen přestavena.

Apple určitě představí iPhone 7. Ten se podle mého bude lišit pouze vhledem, přičemž hardwarové specifikace zůstanou stejné nebo alespoň velmi podobné, jako to je u 6s. K tomu bude potřeba i samotný iOS 10, kterého se dočkáme se začátkem prodeje iPhone 7. Ten by měl být mnohem více svobodnější a mohl by se tak blíže přiblížit konkurenčnímu Androidu.

Za zmínku určitě stojí i menší model iPhone 6c. I když si hodně uživatelů stěžuje, že si iPhone 6 nekoupili především kvůli velké velikosti, osobně si myslím, že 4″ iPhone bude pro Apple propadákem. Mnohem lépe by udělal, kdyby vydal slabší a levnější telefon s velikostí iPhonu 6 a 6s.

Aktualizace MacBooků nás taky neminou. Apple představí MacBook Pro s cela novým designem a 12″ MacBook s Retina displejem podle mě dostane i růžovou barvu. Co se týče iMaců, řekl bych, že Apple zde nějaké změny dělat nebude, jestli ano, tak jen drobné.

Kalifornská společnost se ale zaměří na Siri, o které se taky poslední dobou hodně mluvilo, protože se Apple začal zajímat o společnosti úzce spojené s umělou inteligencí. Důvodem je určitě i Apple TV, ale i to, že by se Apple chtěl zavděčit více zákazníkům tak, že Siri bude mluvit jejich jazykem.

 

Radek

Co by mohl Apple představit v roce 2016? Určitě upgrady svých výrobků. Také by však mohl představit nějaké nové produkty, dle mého především z kategorie gadgets. Například chytrá prsten, o kterém jste již jistě slyšeli. Toho se však ještě příští rok zřejmě nedočkáme. Mohl by to být ale například USB kabel, který nebude tak měkký a nebude se tolik lámat.

Pokud tento rok Apple vydal novou generaci Apple TV, příští rok se nové generace zřejmě nedočkáme. Mohl by však omladit přehrávač iPod, konkrétně Shuffle, kterému by mohl přidat více paměti. V první polovině roku 2015 představil Apple nový MacBook s 12,9 palcovým displayem, ten však  dle mého názoru nemá dostatečný výkon, aby nahradil MacBook Air. Očekávám tedy, že bude představen nový MacBook Air. Doslova spoléhám na to, že Apple představí Apple Watch 2. S představením Apple Watch by dle mého měl souviset i start prodeje těchto hodinek i v České republice.

Jaká však bude další evoluce iPhonů? Zmizí hardwarové tlačítko „Home“? S blížícím se představením se jistě budou objevovat koncepty, které budou velice podobné finálnímu výrobku. Očekávám také představení nového 9,7 palcového iPadu. Záměrně totiž nepíšu iPad Air. iPad může mít dle mého jiný dodatek. Nemusí však mít dodatek žádný. Možná se však pletu.

Do roku 2016 bych chtěl Applu popřát mnoho spokojených zákazníků, skvělých inovací a dobré tržby. Také bych si však přál, aby Apple otevřel svoji maloobchodní prodejnu Apple Store v Česku.

 

Tereza

Rok 2016 pro Apple bude určitě dalším skvělým rokem, který přinese do domácností nové užitečné produkty. Už nyní je spoustu domněnek ohledně budoucího modelu iPhonu, druhé generaci Apple Watch a dalšího, ale musíme se nechat překvapit, co pro nás Apple připraví.

V prvním pololetí se určitě můžeme těšit na představení druhé generace Apple Watch a slibovaného 4-palcového iPhonu. Bohužel není jisté, zda-li budou Apple Watch jen představeny nebo i vydány na trh, to samé platí u iPhonu, který by měl nést název iPhone 6c. Mě tedy osobně tento očekávaný model nějak neoslnil, jelikož preferuji spíše hliníkový iPhone.

V druhém pololetí můžeme očekávat určitě iPhone 7, který určitě přinese spoustu nových vlastností, funkcí a samozřejmě jiný vzhled, jak už je u nového modelu zvykem. Už jsme mohli vidět spousty různých konceptů ale který z nich se bude nejvíce podobat budoucímu modelu se dozvíme až po podzimním představení.

Kdo ví, zda-li Apple překvapí s novým vylepšeným iMacem, MacBookem Pro či MacBookem Air. Určitě bych uvítala u MacBooku Air Retina displej. Myslím si, že by každý také uvítal nový nebo alespoň vylepšený model iPodu Shuffle, který je nyní nabízen jen v 2GB verzi. Největší radost by ale určitě všem udělala česká Siri, která by byla skvělým pomocníkem v každé situaci.

Čím nás Apple překvapí, to je zatím ve hvězdách a určitě to bude jako pokaždé něco velmi užitečného a skvělého.

brussels_store002-780x513