carplay_iconPo dlouhém slibování podpory CarPlay, Volvo nedávno oznámilo, že nový 2.016 XC90 ho obsahuje a je prvním výrobcem s podporou CarPlay povoleným v USA. Nový vůz je vybaven 9-palcovým dotykovým displejem na středové konzole s CarPlay v dolní polovině obrazovky. Ovládací prvky Volvo Sensus Connect zůstali v horní části obrazovky, které nabízejí funkce jako je navigace, přehrávač médií, nastavování teploty a další.



Tlačítkem na volantu spustíte Siri, která umožní uživatelům vytvářet zprávy, telefonní hovory a přistup k vestavěné CarPlay aplikaci. Jako u většiny CarPlay budou majitelé Volva moct připojit svůj iPhone přímo k vozidlu pomocí zabudovaného Lighting konektoru. I když Volvo slíbilo, že bude podporovat funkci CarPlay i v budoucnu, bezdrátové funkce zatím nejsou k dispozici.

Všechna vozidla 2016 XC90 jsou přizpůsobené pro podporu CarPlay. Ti, kteří si již zakoupili 2016 XC90 si můžou sjednat schůzku s prodejcem a ten jim aktualizace nainstaluje.

Ačkoli byl CarPlay poprvé oznámen v roce 2014, trvalo mnoho měsíců, než ho výrobci automobiů dostali na palubu. V roce 2016 bude více než tucet automobilek vydávat své první vozy s podporou CarPlay. Těmito výrobci budou např. Audi, Honda, Hyundai, Porsche, Chevrolet, Ferrari, Volkswagen a další.

volvocarplay-800x496

https://https://www.youtube.com/watch?v=qVNuYMpuI0A

Zdroj. macrumors.com