Mark Zuckerberg icon článekCEO Facebooku Mark Zuckerberg se bojí o své soukromí. Nedávno se mu někdo naboural na účet  Twitteru a Pinterestu. Podle obrázků, které unikly na internet, si svůj MacBook dobře chrání.



Facebook utratil v minulém roce za bezpečnost 16 milionu dolarů. Mezitím si Mark Zuckerberg najal 16 bodyguardů, kteří ho chrání 24 hodin denně. Nyní Zuckerberg odhalil další z jeho bezpečnostních opatření a je překvapivě velmi jednoduché. Fotka na Facebooku oslavující 500 milionů měsíčních aktivních uživatelů Instagramu totiž mimo jiné zachycuje i MacBook Marka Zuckerberga. Netrvalo dlouho, a lidé si začali všímat, že MacBook má kameru a mikrofon zakrytou páskou. Někteří se snažili argumentovat tím, že to není pracovní stůl Marka Zuckerberga, ale bezúspěšně, protože tento stůl by vídán v mnoha živých přenosech. Jde o docela jednoduché bezpečnostní opatření.

Apple utratil za bezpečnost Tima Cooka v roce 2015 jen 209 000 dolarů, zatímco Amazon utratil za bezpečnost Jeffa Bezose 1 600 000 dolarů, ale nevypadá to, že by si Tim Cook musel páskou zakrývat kameru s mikrofonem.

Také si plánujete dát pásku přes Váš MacBook?

Zdroj: 9to5mac.com