SKHWhVaC-airprint-logo-grayscale-60mmDíky novému iOS 10 a macOSu Sierra jsme se dočkali několika vylepšení oblíbené technologie AirPrint, díky které můžete tisknout velice kvalitní dokumenty bez použití ovladačů. Nové funkce sebou přináší „AirPrint Bluetooth Beacon,“ schopnost vytvářet PDF soubory přímo z „tiskové desky“ a podporu multi-uživatelského jména pro jeden tisk.



 

AirPrint Bluetooth Beacon

Pro novou funkci AirPrint Bluetooth Beacon používá Apple vlastní naváděcí technologii Bluetooth, která je velice podobná jako v platformě iBeacon s cílem jednoduše a bezdrátově propojit dvě zařízení.

Vytvoření PDF

Novinkou v iOS 10 bude také vytváření PDF souboru přímo z „tiskové desky“ jako tomu bylo dlouhou dobu u Macu. Po výběrů „Tisk,“ můžete přístup k funkci získat tím, že se dostanete do nabídky Sdílení v pravém horním rohu obrazovky.

Tisk pomocí multi-uživatelského jména a hesla

V AirPrint již sice podpora uživatelského jména a hesla, díky kterému chráníte tisk souborů, existuje, v iOS 10 je ovšem umožněno pracovat se soubory více uživatelům najednou a tudíž si každý může vytisknout vlastní práci bez toho, aby jí viděl jiný uživatel. Sdílení navíc funguje i v macOS Sierra a díky tomu nebudete muset pokaždé zadávat přihlašovací údaje.

Zdroj: 9to5mac.com