os x el capitanMobilní operační systém iOS není třeba představovat. Jedná se o nejoblíbenější mobilní systém všech dob. Jednu dobu se vášnivě spekulovalo, zda Apple spojí systémy OS X a iOS dohromady a vytvoří tak jeden operační systém. Tento šílený koncept je určitě v blízké době nereálný.



Proto možná některé překvapil Apple svou nejnovější patentovou přihláškou, která ukazuje nový software, který by umožnil spustit systém iOS na Macu nebo některé aplikace, které známe z mobilního operačního systému iOS. Uvažuje tak Apple o eventuálním spojení svých operačních systémů?

V samotném patentu je zmíněn virtualizační program, který umožňuje na počítači s operačním systémem OS X spustit mobilní operační systém iOS. „V patentu můžeme vidět rozhraní virtuální plochy, která jsou zobrazena na jiném elektronickém médiu. Lze vytvořit více virtuálních ploch, které jsou propojeny jednou aplikací. Mezi jednotlivými plochami lze přepínat pomocí záložek, které jsou umístěny v horní části aplikace. V horní části aplikace nalezneme i multitasking.“ Tak samotný Apple popsal svůj patent.

Operační systém iOS lze již spustit na OS X a to pomocí programu Xcode, který slouží pro vývoj software pro iOS a OS X. Na závěr je třeba zmínit, že Apple je společnost, která vlastní tisíce patentů, které nikdy nepoužila.

Zdroj: 9to5mac.com