Apple Store iconV rozhovoru na summitu nejmocnějších žen na světě roku 2016 Angela Ahrendts sdělila svoji vizi, jak proměnit populární obchody společnosti Apple do prosperující komunity. „Obchod je nyní největším produktem, který vyrábíme,“ řekla.



Od svého nástupu do společnosti Apple před dvěma lety, byla Angela Ahrendts zaměřena na vylepšení každého jednotlivého Apple Storu po celém světě. Senior víceprezidentka pro maloobchodní síť sní o tom, že jablečné obchody budou více než jen obchody, ale budou to „potenciální náměstí.“ Dále chce, aby Apple Story fungovaly jako vzdělávací centra, přičemž malé děti by se už měly učit nový programovací jazyk Swift od Applu.

Apple má nyní téměř 500 prodejen po celém světě, a do konce roku 2016 by 95 z nich mělo být zcela přepracováno v duchu této nové vize. Mezi prvními by byly ty v San Francisku na Union Square a londýnský Apple Store na Regent Street. Jablečné obchody by dále měly speciální pracovníky, kteří by zákazníkům vysvětlovali, jak pracovat s určitými aplikacemi.

Angela Ahrendts také prozradila, jak se před dvěmi lety dostala k práci ve společnosti Apple, dříve totiž byla výkonnou ředitelkou britské modní značky Burberry. S Timem Cookem se setkala při vánoční cestě do USA. Řekla mu: „Nejsem zapálená do techniky.“ A on ji odpověděl: „Takových máme ve společnosti deset tisíc, ale vy byste se měla přidat k nám.“

angelaahrentdsfortune-800x425

Zdroj: iphonehacks.com