apple logo icon ledApple láká talenty ze společnosti Imagination Technologies, která je jeho klíčovým partnerem, protože vyráběla grafické čipy pro nový iPhone 7. Britský výrobce čipů přiznal, že vede se společností Apple akviziční jednání od začátku tohoto roku.



Apple poté tisku uvedl, že nemá zájem o koupi této společnosti, ale podle posledních zpráv má Apple zájem o zaměstnance této firmy, kteří pracovali na vývoji GPU. Podle deníku Business Insider tento krok společnosti Apple způsobí „odliv mozků“, protože by tak odešli vedoucí pracovníci a významní inženýři. Apple již najmul i provozního ředitele Imagination Technologies Johna Metcalfa, který je nyní na pozici Senior Director u Applu.

Apple již dlouho tvrdí, že pracuje na vlastních čipech pro iPhone a iPad. Procesory pro iPhone 7 a 7 Plus vyrobila společnost Apple již sama a nyní by založila vývojové středisko v Londýně pro grafické čipy. V současné době Apple již najal minimálně 25 zaměstnanců, kteří dříve pracovali pro Imagination Technologies.

apple-iphone-7-plus-241656

Zdroj: cultofmac.com