homekit appSpolečnost Apple spolupracuje se stavebními firmami, aby tak od samotného začátku mohla integrovat do domů svůj HomeKit. Do toho partnerství vkládá Apple velkou naději, protože tak může přesvědčit potenciální kupce k nákupu dalších produktů Apple.



Deník Bloomberg informoval o tom, že první dům s platformou HomeKit je ve městě Alameda v Kalifornii. David Kaiserman, předseda představenstva divize technologií stavební společnosti Lennar Corp., vysvětlil potenciální výhody nákupu Smart Home od samého začátku. V připravovaném domě v Alamedě, Siri reagovala na pozdrav „Dobré ráno“ tím, že rozsvítila světlo, a díky propojení s aplikací Home, začala z reproduktorů hrát hudba. Technologie integrovaná do domu stála 30 000$ (750 000 Kč).

Viceprezident produktového marketingu, Greg Joswiak, řekl, že cílem společnosti je využít tyto testovací domy, které budou plně připojené k internetu, k uvedení na běžný trh. Dále oceňuje důmyslnost společnosti Apple, protože jablečná firma je známá tím, že ráda propojuje své služby se svými produkty. Argumentuje tím, že když si koupíte desítky různých výrobků, tak nakonec nebude spokojeni s výsledkem a váš dům nebude „chytrý“.

Společnost Strategy Analytics předpokládá se, že bude vynaloženo 24 miliard dolarů na úpravu domů v roce 2016. Zatím však nejsou inteligentní domácnosti příliš populární, ale očekává se, že do roku 2020 to bude více než 40 miliard dolarů, a to díky společnosti Apple.

smart-home-apple-2-800x523

Zdroj: macrumors.com