apple patent iconDnes byla zveřejněna patentová přihláška společnosti Apple, ve které popisuje způsob oddělení mechanického pocitu při stisku kláves od elektrického, který by byl korigován pomocí senzorů, což umožňuje větší přizpůsobení zpětné vazby kláves.



V patentu se píše, že různí lidé mají různé preference pro stisk kláves při psaní, někteří mají rádi velmi mělké klávesnice, jako je to v 12″ MacBooku a druzí upřednostňují hluboký stisk kláves jako je tomu u tradiční mechanické klávesnice. Splnění všech těchto rozdílných preferencí není praktické, ale Apple by tak mohl vyhovět všem.

Řešením je právě tento patent, podle kterého klávesnice detekuje a navodí pocit stisknutí tlačítka i v případě, že klávesa není příliš vzdálená od čidla v dolní části. Optické senzory by detekovaly mělké stisknutí tlačítek, zatímco ti, kteří mají rádši delší a hlubší stisk by mohly klávesy více zmáčknout. V tomto patentu se rovněž uvádí, že stupeň stisknutí potřebný pro detekci lze nastavit automaticky v závislosti na aplikaci, kterou by uživatel používal.

18700-18019-161020-keyboard-2-l

Zdroj: 9to5mac.com, appleinsider.com