airpods-2Odstranění hudebního 3,5 mm jack konektoru v novém iPhonu 7 vzbudilo u majitelů iZařízení velkou kontroverzi. Jedna skupinka tento krok jablečné firmy vítá, druhá zase zatracuje. Apple odstranění konektoru pro drátové sluchátka kompenzuje sluchátky s Lightning konektorem a bezdrátovými AirPods.



Podle mnoha expertů jsou AirPods nebezpečné a dokonce mohou způsobit po nějakém čase rakovinu, protože sluchátka vyzařují do vašeho mozku určitou dávku radiofrekvenčního záření (RFR). Aby AirPods mohly fungovat, musí navázat komunikaci s vaším telefonem pomocí technologie Bluetooth. Bezdrátové připojení Bluetooth jde do pravého sluchátka a z pravého sluchátka se dále šíří do sluchátka levého. To znamená, že záření putuje přímo přes váš mozek.

Každé zařízení, které používá technologii Bluetooth vyzařuje určitou část radiofrekvenčního záření. Proto tento jev není žádnou novinkou. Úroveň radiofrekvenčního záření není nijak vysoká, ale při dlouhodobějším používání se mohou vyskytnout zdravotní problémy.

Zdroj: anonhq.com