Apple Store iconSpolečnost Apple vede už letitý patentový spor se společností VirnetX, který měl skončit v sprnu. Ale tento týden se Apple dozvěděl špatnou zprávu. Bude muset uhradit náhradu škody, kterou způsobil společnosti VirnetX.



V pátek večer tak bylo rozhodnuto u soudu v Texasu, kdy federální soudce rozhodl, že společnost Apple musí zaplatit 302,4 milionů dolarů za vzniklou újmu. Škoda vznikla při porušení patentů společnosti VirnetX, které Apple využil u svých aplikací jako je FaceTime a iMessage. Tento spor se táhne od roku 2010 a ukončení mělo nastat už v roce 2012, ale společnost VirnetX podala odvolání, protože částka 368 milionů dolarů, které měl Apple zaplatit, se společnosti zdála nízká.

Další rozhodnutí příšlo začátkem tohoto roku, kdy měl Apple uhradit dokonce 626 milionů dolarů jako náhradu škody, ale toto rozhodnutí bylo označeno jako neplatné, protože řízení bylo zmatečné. Spor však ještě nekončí ani teď, když už byla vyjednána náhrada vzniklé škody. Další jednání se bude zabývat tím, zda Apple neporušil patenty záměrně. A to by mohlo opět částku navýšit.

18492-17444-18247-16623-ipad-iphone-ios9-facetime-hero-l-l-450x250

Zdroj: 9to5mac.com