epglSpolečnost EPGL, která je dodavatelem zdravotnických prostředků, pracuje na vývoji inteligentních kontaktích čoček. Tato společnost má v umýslu přijít s aplikacemi pro iOS, které by byly zaměřeny na rozšířenou realitu.



Prezident společnosti EPGL uvedl, že spolupracuje s jablečnou firmou na vývoji kontaktní čočky, která bude po svém obvodu promítat obraz pro využití rozšířené reality. Technologie by nijak nenarušila ráz obyčejné kontaktní čočky, ta by nadále zůstávala měkká a pružná. Promítaný obraz bude jasný, bez jakýchkoliv překážek. Čočka bude obsahovat hranol, který promítne obraz přímo na sítnici, což může pomoci pacientům, kteří mají poškozený zrak.

Začleněním technologie do kontaktní čočky, se chce společnost vyhnout problémům, které by způsobovaly nepřehlednost v reálném světě, jako například u Google Glass, kdy uživatel nevidí do strany. Společnost EPGL je držitelem několika patentů, například vyvinula technologii, kdy se čočka dobíjí mrkáním oka, má patent na začlenění obvodů do kontaktní čočky a optických snímačů v čočce.

18667-17949-epgl-top-l

Zdroj: appleinsider.com