ios-9-battery-icon-mediumOrganizace Which? ze Spojeného království, která provádí spotřebitelské testy, srovnala životnost baterií nejpopulárnějších smartphonů. V testu byly po boku iPhonu 7 jeho hlavní rivalové,  Samsung Galaxy S7, HTC 10 a LG G5.



Britská organizace je velmi uznávaná, protože používá pro svá měření vědecké postupy, a tak eliminuje spoustu proměnných, které bývají u běžných testů. Aby testy byly opravdu srovnatelné testuje společnost smartphony pomocí vlastního telefonního simulátoru. To zajišťuje, že je signál stále konzistentní u každého testu. Dále je upraven jas všech smartphonů, aby byl u každého stejný.

Smartphone HTC 10 dopadl nejlépe v testu, kdy byly k prohlížení webu využity mobilní data, iPhone 7 v tomto testu obsadil poslední místo, ale rozdíly nebyly nijak dramatické. Avšak rozdíly ve výdrži baterie při vedení hovoru byly obrovské. Zatímco na třetím místě se umístil Samsung Galaxy S7 se 1492 minutami, tak iPhone 7 měl na čtvrtém místě 712 minut. Důvod proč iPhone 7 skončil neslavně v tomto testu je prostý, je nejmenší ze všech testovaných smartphonů, což znamená, že má i nejmenší baterii.

smartphone-battery-life-2016

Zdroj: 9to5mac.com