MacBook Pro 13 2016 touch bar iconJony Ive řekl v rozhovoru pro CNET, že jeho tým zamítl dotykový displej pro Mac před mnoha a mnoha lety. Jony Ive však naznačil, že společnost Apple pracuje na dalších vymoženostech v tomto odvětví, a podotknul, že nemyslí již představený Touch Bar.



Na otázku, proč není vhodný dotykový displej na Macu, Ive řekl: „Ze spousty praktických důvodů. Je těžké o tom mluvit [smích], aniž bych prozradil hodně detailů, na kterých jsme pracovali. Opravdu o tom nechci více mluvit.“

Již dříve jsme vás infomovali, že firma Sonder Keybord, která přišla s klávesnicí, která mění klávesy pomocí technologie elektronického inkoustu, jednala se společností Apple. Proto je zřejmé, že jablečná firma využije tuto technologii v budoucnu, když Jony Ive řekl, že Touch Bar je pouze začátek zajímavého směru, kterým se společnost ubírá.

Jony Ive dále vysvětlil, proč se společnost rozhodla právě pro Touch Bar. „Existovala spousta návrhů, které jsme zkoumali, ale museli jsme najít takový, který dával koncepčně smysl. A nakonec jsme vytvořili daný prototyp. Museli jsme najít tu správnou přidanou hodnotu, aby už uživatel nechtěl přejít zpátky na tradiční klávecnici bez Touch Baru,“ řekl Jony Ive. Dále dodal, že prototyp musí být dostatečně sofistikovaný a efektivní, aby mohli správně vyhodnotit přínos pro uživatele.

Jony Ive na závěr pronesl: „Think different.“ Je to nejznámější slogan společnosti Apple a dodal, že je to snadné a poté vysvětlil, že stačí pouze vytvořit něco, co dává smysl.

touch

Zdroj: 9to5mac.com