unnamedVčera jsme vás informovali o tom, že vyšla mobilní verze hry Mafia 3, Mafia 3 Rivals. Hra nemá s plnou hrou nic společného až na tématiku, postavy a mapu. Přesně to byla šance pro vývojáře, aby vytvořili něco unikátního. Bohužel, hra se stala stejným propadákem jako její plná verze pro PC a konzole.



Sám jsem si hru po dopsání článku stáhl a těšil se hru, která mě na pár dní zabaví. Bohužel, ihned po spuštění se dostavilo spíše negativní očekávání z dalšího postupu ve hře. Jedinou výhodou hry je to, že všechny texty jsou zpracované v Češtině. Chvílemi jsem měl ovšem pocit, že někde nějaké slovíčko chybí.

mafia-3-rivals

Texty jsou ovšem zpracované v příšerném fontu, který extrémně bije do očí a vy se snažíte přeskočit všechny pasáže ve kterých se objevuje. Hra je dělaná ve stylu, který jsem poprvé viděl u Star Wars: Galaxy of Heroes. Máte svůj tým postav a ten postupně bojuje. Bohužel, u Mafie to vypadá hrozně a i scripty postav jsou nepřirozené.

Jednou z posledních teček bylo to, že hru můžete hrát po omezený čas a poté musíte dlouho čekat, než budete moci hrát znova. Tento Pay to Win prvek mě u her začíná čím dál tím více štvát. Mikrotransakce jsou v pořádku, pokud si chtějí hráči dokoupit lepší vybavení nebo věci, ale omezovat je hraním je jednoduše nesmysl.

mafiarivals3

Z celé hry jsem měl tedy velice špatný pocit již po několika minutách hraní, ale říkal jsem si, že počkám na recenze abych se ujistil, že to není pouze můj zkreslený názor. Bohužel se ukázalo, že jsem se nemýlil a spousta lidí hru také hodnotí jako velice podprůměrnou. Hra je momentálně nejstahovanější na App Store, ale má pouze jeden a půl hvězdičky a víc si asi ani nezaslouží.

Z celé této akce jsem tedy velice zklamaný a zajímalo by mě, proč se vývojáři rozhodli, že zničí vybudované jméno úspěšné české herní série. Pokud jste hru Mafia 3 Rivals také hráli, určitě nám do komentářů napište svůj názor.