apple-touch-iconProdukty jako iPhone, iPad a další, společnost Apple aktualizuje pravidelně. Ale několik produktů jablečná firma zanedbává a jsou již pár let bez upgradu. Nechává je snad společnost Apple v evoluční slepé uličce nebo čeká na správný čas, kdy představí jejich novou verzi?



Nyní si představíme tyto tři produkty a budeme doufat, že Apple  v dohledné době vydá aspoň tiskovou zprávu o jejich upgradu nebo dokonce vychválí jejich nové funkce na Keynote.

AirPort

Pro mnoho z nás je Wi-Fi připojení nepostradatelné jako voda či elektřina. Apple poprvé představil AirPort v roce 1999 a od té doby je zařízení aktualizované až po několika letech. AirPort nabízí několik verzí, od AirPort Express přes AirPort Extreme po AirPort Time Capsule, která slouží jako zálohovací disk. Poslední vylepšení se týkalo nového Wi-Fi standardu 802.11ac, který byl představen v roce 2013.

airport_extreme_large-100686637-large

Externí displej

V posledních pár letech Apple u každého svého nového produktu vychvaloval Retina displej, ale žádného upgradu se nedočkal externí displej. Poslední aktualizaci dostal v roce 2011, kdy dostal Thunderbolt. Společnost Apple přestala navíc Externí displej prodávat začátkem tohoto roku, ale stále nabízí Mac Mini a Mac Pro, který by si určitě zasloužil vysoce kvalitní externí monitor od Apple. Avšak fámy naznačují, že jablečná firma by v brzké době mohla představit nový Retina externí displej, který by obsahoval grafickou kartu.

thunderbolt_display_rear-100607456-large

iPod

Skončila už doba iPodů? Většina lidí již dnes využívá pro poslech hudby své iPhony. iPod shuffle či iPod nano se hodí na sport a iPodem touch můžete obdarovat malé děti, které ještě nejsou připraveny na svůj první smartphone. Nepředpokládá se, že by Apple měnil něco u iPodu shuffle či nano, ale iPod touch je o něco zajímavější, protože běží na iOS. U iPodu touch stále chybí podpora Touch ID a má pouze 4″ displej. Nový iPod touch byl představen v létě 2015.

ipod_touch_mid_2015_colors_apple_pr-100596642-large

Jsou i další produkty, které by zasloužily častější aktualizaci, ať už Mac mini nebo MacBook Pro, kterého se snad dočkáme už za pár týdnů. Záleží však na jablečné firmě, kdy představí své produkty, které nám vyrazí dech.

Zdroj: macworld.com