space-grey-macbook-pro-apple-logoSpolečnost Apple z nového MacBooku Pro neodstranila pouze funkční klávesy a standardní USB porty, ale i kultovní zvuk, který jste mohli slyšet, když jste jej zapnuli. Po zapnutí uslyšíte pouze šum, který je charakteristický pro příjem nových mailů.



Apple používal typický uvítací zvuk u Maců od roku 1998. Nové MacBooky tak bootují absolutně tiše, nicméně společnost Apple má pro odstranění tohoto zvuku dobrý důvod. Nové MacBooky se automaticky zapnout při otevření víka a nezáleží na tom, jestli je MacBook uspaný nebo vypnutý, vždy se spustí. To je velká změna oproti předchozím MacBookům, kde pro zapnutí musíte zmáčknout tlačítko.

V podstatě se tak vyvarujete okamžiku, kdy na sebe uporníte tímto zvukem, když zapnete MacBook. Takže už nebude rušit ostatní lidi kolem sebe. U nového MacBooku nepoznáte rozdíl mezi tím, jestli se MacBook pouze zapíná nebo se probouzí ze spánku, v prvním případě to trvá pouze o pár sekund déle.

Tato nová funkce je u všech nových MacBooků Pro. Navíc když budete mít MacBook otevřený a připojený k nabíjecímu adaptéru, tak se zapne, jakmile bude nabitý. Stejně tak, když ho pouze připojíte k nabíječce nebo externímu displeji. Apple tak připravil MacBook o další typickou věc, kromě svítícího jablíčka. Společnost  Apple argumentuje tím, že se tak sníží spotřeba energie a navíc je MacBook více přístupnější uživatelům, kteří tak ihned po otevření MacBooku mohou pracovat. Apple zatím nabízí pouze základní model MacBooku Pro bez Touch Baru a další MacBooky budou k dispozici koncem listopadu.

https://https://www.youtube.com/watch?v=XZ1mpI01evk

Zdroj: 9to5mac.com