no-samsung.serendipityThumbKorejská společnost Samsung včera oznámila, že zastavuje celosvětový prodej svého modelu Galaxy Note 7. Rozhodnutí přišlo v zájmu bezpečnosti kupujících a také hlavně proto, aby společnost nepřicházela o zisky za výměny téměř všech prodaných kusů.



Minulý týden se objevilo několik zpráv od zákazníků o tom, že telefon, který jim společnost Samsung vyměnila z důvodu závadné baterie, jednoduše vzplanul. Jsou o tom dokonce pořízené i videa.

Kvůli těmto vadným modelům byl dokonce minulý týden ve středu evakuován jeden let letadla kvůli kouři, který z telefonu vycházel. Jinde zase utrpěla od telefonu popáleniny teprve 13 letá dívka. Další případy pochází z celého světa, včetně Taiwanu a Korei.

Společnost si tedy koledovala nejen o poškozené jméno, ale i o pořádný malér a hromadnou žalobu, která je již teď nejspíše na nějakém právnickém stole připravená. Dále tedy nebude možné si vadný telefon koupit.

Pro Apple to je ovšem jednoznačně plus a přihrávka do karet. Bez nákladné propagace a nabídky lepších služeb se společnost zbavila svého největšího konkurenta a bude moci lépe prodávat své nejnovější modely. Tim Cook musí mít zajisté úsměv na tváři, protože se Samsung v tomto ohledu zničil sám.

Zdroj: macrumors.com