Apple Store iconAustralský Apple Store je pod palbou kritiky, protože jeho zaměstnanci ukradli osobní fotografie z iPhonů zákazníků, a dále pořizovali fotografie žen, které se objevili v Apple Storu a zaměstnankyň, samozřejmě bez jejich vědomí. Aby toho nebylo málo, tak zaměstnanci hodnotili fotografie od 1 po 10.



Podle deníku The Courier Mail je to největší skandál společnosti Apple v australské historii. Bylo tak pořízeno více než 100 fotografií žen bez jejich vědomí. A daleko více fotografií bylo staženo z iPhonů zákazníků, kteří si je nechali opravit. Pracovníci všechny fotografie ohodnotili na stupnici od 1 po 10 podle těla žen.

Na tyto praktiky přišel jeden ze zaměstnanců Apple Store, když viděl servisního technika, jak si prohlíží fotografie v iPhonu, místo toho aby jej opravoval. Podle dnešní zprávy byli vyhozeni čtyři zaměstnanci australského Apple Storu kvůli této záležitosti. Zpráva dále poukazuje na to, že tyto praktiky by se mohly objevovat i v jiných Apple Storech. Společnost Apple vydala oficiální prohlášení, že celou věc prošetřuje.

snimek-obrazovky-2016-10-13-v-11-28-45

Zdroj: 9to5mac.com