iCloud iconPřed dnešní očekávanou Mac keynote společnost Apple změnila ikonky na webové stránce iCloudu. Místo původní ikonky Home se nyní zobrazí ikonka Launchpad, která je podobná té, co známe z macOS zařízení. Kliknutím na ikonku Launchpad se vždy vrátíte na úvodní stránku iCloudové služby.



Apple provedl tuto změnu už před týdnem a pravděpodobný důvod této výměny ikonek je prostý. Jablečná firma nechce aby došlo k záměně s její novou aplikací Home, která přišla s iOS 10. Právě stará ikonka Home na iCloud.com vypadala velmi podobně jako ikonka nové aplikace.

Někteří uživatelé spekulují, že by to mohlo znamenat předzvěst nové funkce ikonky Launchpad. Ta by mohla být propojena s Launchpadem na macOS zařízení a poté vy vám nabídla ty samé aplikace, co máte na svém zařízení, podmínkou je, aby byly dostupné on-line. Webové aplikace by byly jistě zajímavou volbou Applu, protože by tak přinesly užitek těm uživatelům, kteří by na svůj icloud účet přistupovali z jiného macu či PC s Windows.

V současné době má iCloud.com webové aplikace pro různé služby Applu, včetně aplikace Mail, Pages, Keynote, Numbers a Find My iPhone. Služby jako iMessage, FaceTime a iTunes nejsou zatím podporovány.

screen-shot-2016-10-26-at-5-57-53-pm

Zdroj: 9to5mac.com