apple_projekt_project_icon_logoV novém rozhovoru s BuzzFeed News se generální řetitel Applu Tim Cook mnohem více rozmluvil o virtuální a rozšířené realitě. Z rozhovoru vyplývá, že Tim Cook by rád propojil obě tyto technologie.



V interview Tim Cook vysvětluje, že neexistuje žádná náhrada za lidský kontakt, a opět naznačuje, že Apple dává přednost rozšířené realitě před virtuání realitou. Tyto připomínky však nejsou nic překvapujícího vzhledem k historii akvizic Applu v této oblasti a k dřívějšímu vyjádření Tima Cooka. Dále vysvětluje, že virtuální realita má některé zajímavé aplikace, ale nevěří, že bude tato technologie široce rozšířená mezi uživateli. Na druhou stranu Tim Cook věří, že rozšířená realita má mnohem hlubší význam, ale potrvá dlouhou dobu než bude moci být využita uživateli. Tim Cook dodal, že rozšířená realita má lidi sbližovat a ne mezi nimi tvořit „zeď“ jako virtuální realita.

Společnost Apple se ještě veřejně nevyjádřila, co má v plánu s technologií rozšířené reality, ale je jasné, že má o ni zájem.

tim-cook-office

Zdroj: 9to5mac.com